Sitemap & Hızlı Indexleme

Sitenizi arama motorlarına kayıt ettirmek için uğraşmanıza gerek yok! Otomatik sitemap haritaları ve işaretleri ile siteniz hızlıca indexlenir

Sitemap ile haber sitenize arama motorlarına daha hızlı tanıtabilir ve daha hızlı indexlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sitemap'lerin bir diğer faydası arama motoru botlarının haber sitenizin yapısını anlamasına, hangi sayfaların taranacağını, göreceli önemini ve en son ne zaman güncellendiğini bilmelerine yardımcı olmak için yararlı bir yol olmasıdır.

HaberPanelim size bu konuda mükemmel çözümler sunar. Herhangi bir arama motoruna kayıt olmanıza gerek kalmadan .htaccess tanımlamaları ile arama motorları sitemap adreslerini otomatik farkeder.

HaberPanelim Sitemap'lerinizi "Sitemap dizini" şeklinde dinamik ve statik olarak hazırlar. Haberlerinizi 10bin veya sizin belirleyebileceginiz sayıda gruplayarak Arama motoru botlarının web site performansını olumsuz etkilenmesine izin vermez.

Sitemap Nedir?

Sitemap arama motoru botları ve tarayıcılar için haber sitenizin daha iyi anlaşılması ve haberlerin dizine eklenmesi için oluşturulmuş özel olarak biçimlendirilmiş dosyalardır. Sitemap, arama motoru botlarına; haber sitenizin taranmasını ve dizine eklemesini mutlaka istediğiniz sayfalarının yer aldığı bir link listesi sunar.

Site Haritaları, haber sitenizindeki haberleri Google'a bildirmenin bir yoludur. En basit ifade ile, bir XML Site Haritası, web sitenizdeki sayfaların bir listesidir.

Sitemap, Türkçe'de Site Haritası anlamına gelir. Dosyanın uzantısı, .xml'dir. Arama motorlarının indexleme hızında sitemap'ın etkisi büyüktür. Siteyi ziyaret eden botlar, sitemap dosyasının sayesinde, hangi sayfanın ne sıklıkla, en son ne zaman güncellendiğini ve webmaster tarafından belirlenen, hangi sayfanın ne kadar önemi olduğunu tespit eder.

Sitemap