Haber Sitenize Google PageSpeed Insight'da Yüksek Puan

Haber Sitesi yazılımımızdaki tüm sayfalar Google PageSpeed aracı ile test edilip 90+ puan üzeri almak üzere kodlanmaktadır

Google PageSpeed Insight Nedir?

Google PageSpeed; haber sitesi yazılımımızın içeriğini analiz ederek sayfaları daha hızlı hale getirmemiz için bize çeşitli öneriler sunar. Chrome verilerini de dikkate alarak pek çok çözüm sunan Google PageSpeed, haber sitesi ile ilgili birçok veriyi toplayarak performans sorunlarını ayıklıyor, haber sitesinin hızını arttırmamıza yardımcı oluyor. Haber sitesi sayfalarının işleyiş şeklini ve tasarımını gözden geçirerek daha kullanışlı hale getirmemize fırsat tanıyor.

Haber sitesinin URL adresini de dikkate alarak Chrome Kullanıcı Deneyimi Raporu (CrUX), İlk Zengin İçerikli Boyama (FCP) ve İlk Giriş Gecikmesi (FID) gibi verileri bir araya getiren PageSpeed, haber sitesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmemize olanak sağlıyor. Kullanıcı deneyimini artırmamız için çeşitli metriklere ulaşabilmenize imkân sunarak haber sitesiyle ilgili pek çok sorunu çözebilmemize yardımcı oluyor.

HaberPanelim.com haber sitesi sayfaları sürekli olarak Google PageSpeed aracı ile test edilmektedir. Varsa sayfa sorunları bulunup ve gerekli iyileştiremeler sürekli olarak yapılmaktadır.

Haber sitesini yavaşlatan sorunlar hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan platform, optimizasyon önerileri sunarak haber sitesi sayfanızı nasıl geliştirebileceğimiz konusunda bilgiler veriyor. Çeşitli ölçümler yaparak sayfalarımızın hız ve kullanılabilirlik açısından eksikliklerini giderebilmenize yardımcı oluyor. Başarılı denetimler bölümüyle de haber sitesinin iyi puan alan öğelerini denetleyebilmemizi sağlayan PageSpeed, hız puanımızı doğrudan etkilemeyen sorunlar hakkında da bilgi sahibi olmamızı kolaylaştırıyor.

Google PageSpeed Tarayıcının önbelleğe alınması, CDN kullanılması, sunucu yanıt süresinin kısaltılması ve resimlerin sıkıştırılması gibi pek çok öneri doğrultusunda haber sitesini daha kullanışlı bir hale getirebilmemize yardımcı oluyor. Haber Sitesi ile ilgili geribildirimler sunarak çözmemiz gereken sorunlar konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca HTML, JavaScript ve CSS kodları ile ilgili hatalar hakkında ayrıntılar paylaşarak sayfalar hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

Haber Sitesi PageSpeed Testi

  • Temiz ve Düzenli Kodlama
  • SEO ve Erişebilirlik etiketleri eksiksiz
  • Google Lighthouse SEO/Erişebilirlik testinde 100 puan...